Όροι & Προϋποθέσεις Eνοικίασης

Κράτηση Οχήματος:

Μια κράτηση οχήματος μπορεί να πραγματοποιηθεί με τους εξής τρόπους: δια ζώσης στα γραφεία της εταιρίας μας στο Ηράκλειο Κρήτης, μέσω της ιστοσελίδας μας www.soultatos.gr ή μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στο +306943445550

Απαιτήσεις οδηγού:

Ο κύριος οδηγός πρέπει να είναι τουλάχιστον 21 ετών και να διαθέτει έγκυρη άδεια οδήγησης για τουλάχιστον δύο (2) χρόνια.

Οι επιπλέον εγγεγραμμένοι οδηγοί πρέπει να πληρούν τις ίδιες απαιτήσεις ηλικίας και άδειας οδήγησης και να έχουν δηλωθεί στο μισθωτήριο συμβόλαιο κατά την έναρξη της ενοικίασης.

Τα ηλικιακά όρια ενδέχεται να διαφέρουν για κάποιες κατηγορίες.

Παραλαβή Οχήματος:

Για την παραλαβή του οχήματος, τα παρακάτω έγγραφα είναι απαραίτητα:

  • Δίπλωμα οδήγησης ή Διεθνές δίπλωμα οδήγησης     
  • Ταυτότητα ή Διαβατήριο
  • Πιστωτική/Χρεωστική κάρτα ή μετρητά για την εγγύηση

Κατάθεση εγγύησης:

Θα παρακρατηθεί μια εγγύηση στην πιστωτική/χρεωστική κάρτα του ενοικιαστή, ή θα καταβληθεί σε μετρητά, τη στιγμή της παραλαβής για την κάλυψη τυχόν ζημιών, προστίμων ή άλλων χρεώσεων που δεν υπόκεινται στις ασφαλιστικές καλύψεις.          

Πληρωμή και τιμολόγηση:

Η πληρωμή μπορεί να γίνει με πιστωτική/χρεωστική κάρτα ή με μετρητά. Το ποσό εξοφλείται εξολοκλήρου με την παραλαβή του οχήματος.

Οι τιμές ενοικίασης βασίζονται στην κατηγορία του οχήματος και τη διάρκεια ενοικίασης, όπως καθορίζεται στην κράτηση.

Ενδέχεται να ισχύουν πρόσθετες χρεώσεις για προαιρετικές υπηρεσίες, όπως πρόσθετα πακέτα ασφάλισης, παιδικά καθίσματα, υπηρεσία εκτός ωραρίου εργασίας και περισσότερους οδηγούς.

ΦΠΑ και φόροι:

Φόρος Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) 24% και άλλοι ισχύοντες φόροι περιλαμβάνονται στις τιμές ενοικίασης.

Επιπλέον Παροχές:

  • Πρόσθετοι οδηγοί 4€/μέρα – μπορούν να προστεθούν μέχρι 3 οδηγοί σε κάθε μισθωτήριο, συμπεριλαμβανομένου του κύριου οδηγού
  • Παιδικά καθίσματα 3€/μέρα για κάθε κάθισμα

Πολιτική καυσίμων:

Τα οχήματα παρέχονται με συγκεκριμένη ποσότητα καυσίμου και θα πρέπει να επιστραφούν στο ίδιο επίπεδο.

Εάν το όχημα επιστραφεί με λιγότερα καύσιμα, θα ισχύει χρέωση ανεφοδιασμού 15 ευρώ, συν την ποσότητα καυσίμου που λείπει.

Παραδόσεις & Επιστροφές εκτός ωραρίου:

Για παραδόσεις ή επιστροφές αυτοκινήτων εκτός ωραρίου λειτουργίας, από τις 21:30 μ.μ. έως τις 08:30 π.μ., ισχύει επιπλέον χρέωση.

Ακύρωση και αλλαγές:

Ακυρώσεις μπορούν να γίνουν χωρίς χρέωση έως και 7 ημέρες πριν από την προγραμματισμένη ημέρα κ ώρα παραλαβής.

Αλλαγές στην κράτηση μπορούν να γίνουν έως και 3 ημέρες πριν από την προγραμματισμένη ημέρα κ ώρα παραλαβής, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα.

Ακυρώσεις εντός 7 ημερών υπάγονται σε τέλος ακύρωσης.

Χρήση οχήματος:

Το όχημα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για νόμιμους σκοπούς και σε εξουσιοδοτημένους-ασφαλτοστρωμένους δρόμους της Κρήτης.

Το κάπνισμα και η μεταφορά κατοικίδιων ζώων στο ενοικιαζόμενο όχημα, απαγορεύεται αυστηρά.

Κατάσταση οχήματος:

Το όχημα πρέπει να επιστραφεί στην ίδια κατάσταση που παραδόθηκε, λαμβάνοντας υπόψιν τη φυσιολογική φθορά.

Ενδέχεται να ισχύουν χρεώσεις για καθαρισμό κατά την επιστροφή.

Ατυχήματα και βλάβες:

Σε περίπτωση ατυχήματος ή βλάβης, επικοινωνήστε αμέσως με τη γραμμή έκτακτης ανάγκης. Όλα τα οχήματα επιδιορθώνονται άμεσα ή αντικαθίστανται, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα, στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην περιοχή του Ηρακλείου.

Οδική Βοήθεια:

Παρέχεται οδική βοήθεια για μηχανικές βλάβες ή για περιπτώσεις ατυχημάτων. Μη μηχανικά ζητήματα, όπως κλαταρισμένο ελαστικό ή απώλεια του κλειδιού του οχήματος, επιβαρύνονται με πρόσθετες χρεώσεις και δεν καλύπτονται από την οδική βοήθεια.

Τροχαίες παραβάσεις και πρόστιμα:

Ο ενοικιαστής είναι υπεύθυνος για όλες τις τροχαίες παραβάσεις ή πρόστιμα που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της περιόδου ενοικίασης.

Επιστροφή οχήματος:

Το όχημα θα πρέπει να επιστραφεί στην καθορισμένη τοποθεσία ενοικίασης την καθορισμένη ώρα και ημερομηνία.

Για καθυστερημένες επιστροφές, πέραν της μιας ώρας, ισχύει χρέωση ίση με μονοήμερη ενοικίαση.

Διασυνοριακά ταξίδια:

Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται η μεταφορά του ενοικιαζόμενου οχήματος εκτός των συνόρων της Κρήτης. Αυτή η απαγόρευση περιλαμβάνει ταξίδια σε άλλα νησιά ή προορισμούς της ηπειρωτικής χώρας. Σε τέτοιες περιπτώσεις όλες οι ασφαλιστικές καλύψεις ακυρώνονται αυτόματα!

Εξαίρεση ευθύνης:

Η εταιρεία ενοικίασης δεν ευθύνεται για τυχόν απώλεια ή ζημιά σε προσωπικά αντικείμενα που έχουν απομείνει στο όχημα κατά τη διάρκεια της περιόδου ενοικίασης ή σε περίπτωση κλοπής του οχήματος.

Συμπεριφορά οδηγού:

Ο ενοικιαστής και τυχόν επιπλέον οδηγοί πρέπει να συμμορφώνονται με τους τοπικούς νόμους και κανονισμούς οδικής κυκλοφορίας, συμπεριλαμβανομένων των περιορισμών κατανάλωσης αλκοόλ και της τήρησης του Κ.Ο.Κ.

Τερματισμός ενοικίασης:

Η εταιρεία ενοικίασης διατηρεί το δικαίωμα να καταγγείλει τη συμφωνία ενοικίασης σε περίπτωση κακής χρήσης, βλάβης του οχήματος ή εάν ο ενοικιαστής παραβιάζει τους όρους και τις προϋποθέσεις.

Ασφαλιστικές Καλύψεις

Στις τιμές περιλαμβάνεται: Μικτή Ασφάλεια έναντι Ζημιών (C.D.W.) με Απαλλαγή, Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης, Ασφάλεια κλοπής με Απαλλαγή

Υπάρχει διαθέσιμο για αγορά πρόσθετο πακέτο ασφάλισης S.C.D.W., για περαιτέρω μείωση της απαλλαγής σε περίπτωση ζημιάς ή κλοπής.

Σε  περίπτωση ατυχήματος, πυρκαγιάς, μερικής ή ολικής κλοπής του οχήματος, ο μισθωτής έχει υποχρέωση οικονομικής καταβολής μέχρι το ποσό της Απαλλαγής, για την αποκατάσταση των ζημιών του οχήματος της εταιρείας. 

Μικτή Ασφάλεια έναντι Ζημιών με μειωμένη Απαλλαγή (S.C.D.W)

Ο μισθωτής μπορεί να επιλέξει την μικτή ασφάλεια με μειωμένη Απαλλαγή, καταβάλλοντας ένα επιπλέον ημερήσιο κόστος, ανάλογα τη διάρκεια της ενοικίασης και την κατηγορία του οχήματος, έτσι ώστε η οικονομική του υποχρέωση για την αποκατάσταση των ζημιών που θα προκύψουν, να μειωθεί κατά 50%.

*Η συγκεκριμένη ασφάλιση ενδέχεται να μην ισχύει για όλες τις κατηγορίες οχημάτων.

ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Καμία ασφάλεια δεν καλύπτει τις ακόλουθες περιπτώσεις: 

  • Ζημιές στο κάτω μέρος & στην οροφή του οχήματος, λάστιχα/ζάντες/τροχούς/τάσια, καθρέπτες/τζάμια/κρύσταλλα, κεραίες, παιδικά καθίσματα, εξοπλισμό του οχήματος & λοιπός πρόσθετος εξοπλισμός, το εσωτερικό του οχήματος (καμπίνα) καθώς επίσης φθορά ή/και απώλεια του κλειδιού του οχήματος και ζημίες/φθορές που προκλήθηκαν από οδήγηση σε χωμάτινους δρόμους, μη ασφαλτοστρωμένους.
  • Σε περίπτωση ανεφοδιασμού του οχήματος με λανθασμένο καύσιμο, ο μισθωτής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την πλήρη αποκατάσταση της ζημίας.
  • Ζημιές που θα προκληθούν μετά τη λήξη σύμβασης της μίσθωσης χωρίς αυτή να έχει ανανεωθεί, υπόχρεος για την αποκατάσταση αυτών είναι αποκλειστικά ο μισθωτής.
  • Ζημίες/ατυχήματα που θα προκληθούν ενώ ο οδηγός τελεί υπό την επίδραση αλκοόλ ή άλλων τοξικών ουσιών, έπειτα από παραβίαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ή από άτομα μη εγγεγραμμένα στο μισθωτήριο συμβόλαιο, καθώς και σε περίπτωση που δεν προσκομιστεί επίσημο έγγραφο με την καταγραφή του συμβάντος από την τροχαία ή την υπηρεσία φροντίδας ατυχήματος της ασφαλιστικής εταιρίας.

Λάβετε υπόψιν ότι, η μόνη αρμόδια και υπεύθυνη για την αξιολόγηση και αποκατάσταση ζημιών στα ενοικιαζόμενα οχήματα της, είναι η μισθώτρια εταιρεία Soultatos Car Rental. 

Απαγορεύεται αυστηρά ο μισθωτής να προχωρήσει σε οποιαδήποτε παρέμβαση ή επιδιόρθωση ζημιών στο ενοικιαζόμενο όχημα. Τέτοιες ενέργειες παραβιάζουν τους όρους της εταιρίας και η μισθώτρια δύναται να κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου.

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων:

Η εταιρεία ενοικίασης μπορεί να συλλέγει και να χρησιμοποιεί προσωπικά δεδομένα για σκοπούς ενοικίασης, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία περί προστασίας δεδομένων.

Όροι Συμφωνίας:

Με την ενοικίαση ενός οχήματος από εμάς, συμφωνείτε να συμμορφώνεστε με αυτούς τους όρους και προϋποθέσεις.

Τροποποίηση Όρων:

Η εταιρεία ενοικίασης διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει αυτούς τους όρους και προϋποθέσεις ανά πάσα στιγμή. Οι ενοικιαστές θα ειδοποιούνται για τυχόν αλλαγές.

Νομοθεσία & Κανονισμοί:

Οι παρόντες όροι και προϋποθέσεις διέπονται από τους νόμους της Ελλάδας και τυχόν διαφορές θα επιλύονται στα δικαστήρια της πόλης του Ηρακλείου, σύμφωνα με τους τοπικούς νόμους και κανονισμούς.

Scroll to Top